Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Kırka Boraks’ta yapılan yatırımları anlattı.

Koca, “Ülkemizin ve Eskişehir’imizin ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Bor madeni ile ilgili gerek AR-GE gerekse yeni yatırımlar alanında çok ciddi çalışmalar yaptığınızı biliyoruz. Kırka Boraks’ın yıllık 900 bin ton olan mevcut kapasitesinin yarısından daha fazla üretim yapabilecek Penta 5 tesislerinin temellerini 2013 yılın da hep birlikte atmıştık” diye konuştu. Milletvekili Koca, ayrıca kent için büyük önem arz eden ve heyecanla beklenen Penta 5 tesislerini tam kapasite ile ne zaman faaliyete geçeceğini Bakan Yıldız’a sordu.

5. BORAKS PENTAHİDRAT TESİSİ ŞUBAT 2015’TE DEVREYE ALINIYOR

Milletvekili Salih Koca’nın sorusunu yanıtlayan Bakan Yıldız; 500 bin ton kapasiteli 5. Boraks Pentahidrat Tesisi’ni 2015 yılı şubat ayı içerisinde devreye almayı hedeflediklerini belirtti.

200 MİLYON DOLAR SATIŞ GELİRİ, 189 KİŞİYE İSTİHDAM

Bakan Yıldız, Penta 5’in devreye alınmasıyla tesis bünyesinde 189 kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını ve yılda 200 milyon dolarlık satış geliri elde edileceğini vurguladı.

Bor üretimi alanında stratejik bir öneme sahip olan Kırka Boraks için yapılan yatırım ve planlamalardan dolayı Bakan Yıldız’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Milletvekili Koca; sıklıkla ziyaret ederek çalışmaları yakından izledikleri Kırka Bor fabrikasının büyüyen ve gelişen yüzüyle gerek Eskişehir’in gerekse Türkiye’nin gururu olduğunu kaydetti.