Eskişehir İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda öğrencilerle buluşan 112 Acil Servis ailesi, miniklere kurum çalışmaları, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve ambulansları hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilerle bir araya gelen ve aralarında Acil Tıp Teknisyeni, Paramedik ve Komuta Kontrol Merkezi görevlilerinin de yer aldığı ekip, çocukların karşılaşabileceği olası bir sağlık sorunu, kaza ya da afet gibi olaylarda 112 Acil Servis’e nasıl haber verilmesi gerektiğini, arandığında neler söylenmesi gerektiğini, Komuta Kontrol Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Okula getirilen bir ambulans sayesinde ambulansın içindeki malzemeleri de tanıyan minikler, merak ettiği soruları yetkililere sorarak öğrenme fırsatı da buldu.

Öte yandan etkinlik hakkında açıklama yapan İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Seçil Kıran Biçer, İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen programın 4 okulda gerçekleşeceğini belirterek, “Okullara tanıtım için 112 nedir, nasıl çalışır, Komuta Kontrol Merkezi ve istasyonlar nasıl çalışır, 112 nasıl aranır, arandığında neler söylenir bunları aktardık. Ambulansın içini tanıttık. Farklı ambulans çeşitleri hakkında da bilgiler verdik. Çocukların sorularını yanıtladık ve asılsız çağrılar konusunda kendilerini uyardık” dedi.

İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği Kalite Birimi’nin yürüttüğü etkinliğin, 2015 yılında da sürdürüleceği öğrenildi.