Anadolu Üniversitesi Havacılık Kulübü (AHAVK) tarafından düzenlenen “Hayalim Uçmak” etkinliği, çeşitli il ve ilçe okullarında gerçekleştirildi.

AHAVK’ın, 7 Aralık 2013 tarihinde Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısı ile ilkini düzenlediği Hayalim Uçmak etkinliği, bu sene 14 Aralık 2014 tarihinde il ve ilçe ilkokullarından 9-12 yaş arası 180 çocuğun katılımı ile gerçekleştirildi. Konuyla alakalı yapılan açıklamada, etkinliğe katılan çocuklara öncelikle, havacılık, uçaklar ve havacılık meslek grupları hakkında konferans verildiği belirtildi. Açıklamada, "Uçaklar hakkında bir animasyon film gösterildikten sonra Anadolu Üniversitesi yemekhanesinde çocuklar ve kulüp üyelerinin kaynaştığı yemek programı düzenlendi. Katılımcı minikler, uçaklara daha yakından görebilecekleri Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü’nde bulunan uçak bakım hangarlarına götürülerek, hangar gezisinde kendilerine biraz daha ayrıntılı olarak uçaklar hakkında bilgiler verildi. Ardından çocuklarla beraber model uçak yapımına geçilerek, yapılan model uçaklar hep beraber uçuruldu. Çocuklar için hazırlanmış hediye paketleri kendilerine verildikten sonra uğurlandı" denildi.

Etkinliği organize eden AHAVK yetkilileri, etkinliğin amacının; çocuklara havacılıkla dolu bir gün yaşatarak, geleceğin havacılarının, havacılığa ilk adımlarını atmalarını sağlamak, zihinlerinde daha küçük yaşta havacılığa dair somut düşünceler oluşturmak olduğunu belirttiler. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen bu projenin geleneksel olarak her sene düzenleneceği bildirildi.

Etkinlikten ayrılırken çocuklardan birçoğunun, “Ben pilot olacağım, bende ileride siz ağabeylerim, ablalarım gibi havacı olmak istiyorum” gibi kullandığı ifadeler ise görevlileri duygulandırdı.