‘Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Projesi Motor Nihai Montaj Hattı Kurulumu, Aktivasyonu ve 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı T-11 Bremzesi Modifikasyon Safhası Projesi’ imza töreni, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit’in katılımı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı SSİK toplantı salonunda gerçekleşti.

Motor Nihai Montaj/Test Hattı ve Avrupa Bölgesi Depo Seviyesi Bakım (DSB) Merkezi Kurulumu çalışmaları kapsamında tamamlanan planlama ve yönetim safhasını takiben imzalanan bu sözleşme ile, Tusas Motor Sanayii A.Ş. (TEI), 1’inci HİBM T-11 Test Bremzesi Modifikasyonu ve Motor Nihai Montaj/Test (FACO) Hattının Kurulumunu üç yıllık bir proje takvimi içerisinde Eskişehir 1’inci HİBM Komutanlığında gerçekleştirecek. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Uçak Daire Başkanlığı önderliğinde yürütülecek olan proje kapsamında gerçekleştirilecek kabiliyet kazanımı, sadece Türkiye envanterine girecek motorların montaj ve test işleri için olmayıp, aynı zamanda bölgesel motor bakım, onarım ve revizyon test iş kapsamları için 1’inci HİBM Komutanlığında bir tesis ve altyapının kurulumuna da hizmet edecek.

Tüm zamanların en büyük savunma sistemleri tedarik projesi olarak nitelendirilen JSF projesi kapsamında, Tusas Motor Sanayii A.Ş. (TEI) ana yükleniciliği ve birden fazla yerli alt yüklenicinin görev almasıyla gerçekleştirilecek bu proje ile, 1’inci HİBM Komutanlığı, Avrupa bölgesindeki tüm kullanıcılara ait JSF uçaklarının motorlarına ağır bakım, onarım hizmeti vermek üzere kurulacak ilk merkez olacak.