Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) Genel Kurulunda yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) Genel Kurulunun 24 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşen oturumu ile ilgili açıklama yapan Kurt, ESKİ 2015 yılı bütçe taslağının plan ve bütçe komisyonunda 6 AK Parti’li ve 3 CHP’li meclis üyesi tarafından oy birliği ile onaylandıktan sonra kurula getirildiğini belirtti.

AK Partili üyelerin yürürlükte olmayan “Kifayeti Müzakere” uygulaması ile toplantının iptal olmasını sağlamasının yasa dışı bir istek olduğunu belirten Kurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“ESKİ Genel Kurulu’nun üçüncü oturumunda AK P’artililer’in 2015 yılı bütçesi ile ilgili komisyon raporunu görüşmeden meclisi tatil etmesi son derece yanlış bir davranıştır. Çünkü komisyonlar çalışmalarını tamamlamış, oyunu vermiş. Üstelik 2015 yılı bütçesi, plan bütçe komisyonu tarafından oy birliğiyle kabul edilmiş. Dolayısıyla bugün toplanan meclisin, görevini yerine getirip oturumun tamamlaması gerekirdi. AK Partinin yine oy gücünü kullanarak demokrasi dışı bir tavır sergiledi. Oy çokluğunu Eskişehir’in menfaatleri için kullanmaları gerekir. Keyfi uygulamalarla bu kentin geleceği ile kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Başka gündem maddesi olmayan bir oturumda, 6 AK Partili üyenin içinde bulunduğu bir komisyonun oy birliği ile aldığı kararı, Kifayeti Müzakere gibi yasal olmayan bir uygulama ile ertelemek, AK Partinin yaptığı işi ne kadar ciddiye aldığının açık göstergesidir. Bu tavır; AK Parti’nin Eskişehir’e değer vermediğinin, kent menfaatlerini düşünmediğinin ve kent adına yapılan çalışmaları engellediğinin en net ifadelerindendir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi Gurubu olarak ESKİ Genel kurulunda yaşananları kınıyoruz. Keyfi davranışlarla Eskişehir’in geleceği ile oynayanları kınıyoruz. AK Parti’nin alışıla gelmiş bu tür davranışları bir an önce bırakmasını istiyoruz. Eskişehir’in geleceğini kapalı kapılar ardında oynanan oyunlar değil, birlik ve beraberlik belirleyecektir” diye ifade etti.