Odunpazarı Kent Konseyi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, yeni mahalle meclisleri vatandaşların sesi olmaya devam ediyor.

Odunpazarı Belediyesi’nin büyük destek sağladığı çalışmalarla mahalle meclislerinin sayısını artıran Odunpazarı Kent Konseyi, son olarak 75. Yıl Mahalle Meclisini düzenlenen törenle kurdu.Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sultandere Sahnesi’nde düzenlenen programa, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, 75. Yıl Mahalle Muhtarı Kuddüsü Çetinkuş ve mahalle sakinleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, divan başkanlığı Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak tarafından yapıldı. 75. yıl mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda yaptığı konuşmada Kent Konseylerinin ve mahalle meclislerinin sivil demokrasinin en temel taşı olduğuna vurgu yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Bu çevrede sizler yaşıyorsunuz. Bu bölgeyi en iyi siz tanıyorsunuz. Bu anlamda burada her şeyi tartışın. Birlikte karar verin” dedi.

“HEDEFİ DOĞRU BELİRLEYİN”

Konuşmasında daha yaşanabilir bir çevre için hedefi doğru belirlemenin önemine değinen Başkan Kurt, “Hedefi doğru belirlemek için mahalle meclislerinin iyi çalışması lazım. Sorunlarınızı bizlere en etkin şekilde aktarmanız lazım. Çünkü bu mahalleyi en iyi bilen sizlersiniz. Biz mahallenin sorunlarına çözüm üretirken size soracağız. Birlikte tartışıp yapılacak olan çalışmayı birlikte belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“75. YIL KÖPRÜBAŞI GİBİ OLSUN”

Kurt, 75. Yıl Mahallesinin birçok avantajı olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimiz günden bugüne geçen 8 aylık süreçte 75. Yıl Mahallesi’ne en az 10 defa geldim. Sizleri önemsiyoruz. 75. Yıl Mahallesi’nin Köprübaşı gibi olmasını istiyoruz. Bunu kent konseyi-belediye işbirliği ile sağlayacağız.”