Odunpazarı Belediyesi, sorumluluğu altında bulunan 754 cadde, 6 bin 250 sokak, 200 bin metrekare boş arsa ve 121 okulun temizlik çalışmalarını aksatmadan gerçekleştirirken,

aylık çöp toplama hacminin 350 tonu aştığı belirtildi

Yapılan açıklamaya göre; “Temizlik bizim işimiz” sloganıyla yeni döneme hızlı bir başlangıç yapan Odunpazarı Belediyesi, geniş bir hizmet alanında çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönemde çöp toplama saatlerine de yeni bir düzenleme getiren Odunpazarı Belediyesi, mahallelere astığı afişlerle vatandaşları bilgilendiriyor.

Çöp çıkarma saatlerini sabah 07.00 - 09.00, akşam 19.00 - 21.00 olarak belirlendiğini ifade eden yetkililer, uygulamanın kısa süre içerisinde önemli bir başarı elde ettiğini belirtti. Yetkililer, zamanında çıkarılan çöplerin çevre kirliliğinin önlenmesinde büyük rol oynadığını kaydetti.

Aylık çöp toplama hacminin de arttırıldığını kaydeden yetkililer, 350 tonu aşan çöp toplama hacmi ile temiz bir Odunpazarı için önemli bir adım atıldığını ifade ettiler. Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü kazanan 42 köyünde temizlik çalışmalarının belirlenen program dahilinde gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, güçlenen araç filosu ile Odunpazarı’nın temizlik konusunda sıkıntı yaşamaması için çalıştıklarını kaydettiler.