9’uncu Bölge Eskişehir Eczacı Odası Ulusal Öğrenci Kongresi 19-27 Aralık tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Organizasyona; Türkiye’deki 20 eczacılık fakültesinden 400 öğrenci gelecek. Ortak bir girişimle ilk kez gerçekleştirilecek öğrenci kongresi, Eskişehir Eczacı Odası bünyesindeki Öğrenci Komisyonu önderliğinde yapılıyor. Kongreye alanlarında uzmanlaşmış 15 eczacı gelerek kendi alanlarını öğrencilere anlatacak. Cuma günü düzenlenecek ilk panel; CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel (Türk Eczacılar Birliği Eski Genel Sekreteri), AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, (Türk Eczacılar Birliği Eski Başkanı) ve Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak’ın katılımı ile gerçekleşecek. Sonrasında sanayide hastanede eczane eczacılığında uzmanlaşmış eczacılar deneyimlerini eczacılarla paylaşacak.

"ECZACILIK ODASINI TANIYACAKLAR"

Etkinliğin çok önemli olduğuna değinen 9’uncu Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, “Eczacılık mesleğinin var olması için eczacı örgütlerinin daha da güçlü olması gerekiyor, öğrenciler genç yaşta eczacılık örgütü ile tanışacak ve mezun olduklarında da kendi şehirlerindeki odalara kayıt yaptıracaklardır diye düşünüyorum” dedi. Yenilmez, “Gençlerden gelen her talebe anında yanıt vermeye çalıyoruz, kendilerine güvenleri artsın diye, kongre ile eczacılar çalıştıkları alanı anlatacak böylece öğrenciler mezun olduklarında hangi alana yönelmek istedikleri konusunda da bilgilenecek” şeklinde konuştu.