Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup öğrenci, karşıt görüşlü şahısların üniversitede provakasyon yaptığını iddia ederek yaşananlara tepki gösterdi.

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan grup bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Egemen Taylan Özkurnaz, dün akşam saatlerinde yaklaşık 100 kişilik karşıt görüşlü bir grubun ellerinde satır ve sopalarla Yunus Emre Kampüsü’ne geldiğini belirtti. Kampüs içerisine gelen grubun ellerinde sopalarla ortalıkta dolaşmasına tepki gösteren Özkurnaz, “Geçtiğimiz aylarda Trabzon’da üniversite öğrencisi Metahan’ı darp edip, yoğun bakıma girmesine neden olmuşlardı. Dün de aynı senaryo için Anadolu Üniversitesi’ne girdiler. Öğrenci olmayan, ellerinde satır ve sopa bulunan bu grubun üniversiteye nasıl girdiği, özel güvenlik biriminin ve polisin neden müdahale etmediği merak konusudur” dedi.

Açıklamanın ardından Anadolu Üniversitesi yemekhanesine giden grup, öğrencilere neden eylem yaptıklarını anlatarak destek istedi. Eylem olaysız şekilde sona erdi.