İlköğretim çağındaki çocuklarda orman sevgisi ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla hazırlanan tiyatro oyunu Eskişehir’deki okullarda sahneleniyor.

Orman Genel Müdürlüğü Sincap Çocuk Tiyatrosu turne programı kapsamında Eskişehir ve Afyonkarahisar illerine geldi. Eskişehir ilinde 60, Afyonkarahisar ilinde 40 okulda oyun tekrarlanacak. Orhan Tunaboylu’nun yazdığı “Sevgi Ormanı” adlı oyunun tüm masrafları Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünce karşılanıyor. Özellikle kırsaldaki okullarda sahnelenen oyunda, interaktif olarak orman sevgisi, orman yangınları, ALO 177 ve fidan dikimi konuları işleniyor.

Eğitim çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Orman Haftası etkinliklerinin devamı olarak tiyatro ekibinin gösterilerine başladığını söyledi. Doğa sevgisi ve çevre bilincinin ana sınıflarından başlanarak verilmesi gerektiğine de değinen Temel, “Tiyatro etkinliğimizin yanı sıra birçok okul ve sivil toplum kuruluşlarıyla da fidan dikimleri gerçekleştiriyoruz. Orman haftası boyunca Eskişehir ilinde 15 bin, Afyonkarahisar ilinde 20 bin fidanı halkımıza dağıttık. Dolu dolu bir ağaçlandırma sezonu yaşıyoruz” dedi.