Eskişehir’in Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve ilçeden yetişen örnek insanların öğrencilerle buluşturulmasını hedefleyen projenin 5’si etkinliği, Kırka Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lises’inde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan projenin mimarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, böyle bir fikrinin nereden esinlenerek hayata geçtiğini davetlilerle paylaştı. Daha sonra, yörenin yetiştirdiği, şu an mesleklerinde başarıyı yakalayarak çevreye örnek model olan kişiler başarılı olmanın sırlarını Kırka’daki lise ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerle paylaştılar. Çavdarhisar Kaymakamı Serhan Akyıldız, Hava Pilot Binbaşı Uğur Er, Makina Mühendisi Nergis Uygun’un konuşmacı olarak katıldığı programda öğrenciler, konuşmacılara çeşitli sorular yönelterek gelecekteki yaşamlarında nasıl bir meslek seçmeleri konusunda fikir sahibi oldular.

Konuşmacı Çavdarhisar Kaymakamı Serhan Akyıldız; öğrencilere mesleklerini seçerken Kırk yılını bu meslekle geçeceğini unutmamaları gerektiğini belirtti.Pilot Binbaşı Uğur Er ise öğrencilere, bu bölgenin sadece maden olarak anımsanmamasını gerektiğini dünyanın burayla ibaret olmadığını ve hedeflerinin yüksek tutmalarını söyledi.

Programa Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Çavdarhisar Kaymakamı Serhan Akyıldız, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, Seyitgazi İlçe Emniyet Amiri Osman Erdoğan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.