Hava sıcaklığının zaman zaman 35 dereceleri gördüğü Eskişehir’de yerli ve yabancı turistler, Odunpazarı Evlerinin gölge bölgelerini tercih ederek serinlemeye çalışıyorlar.

Havaların ısınmasıyla birlikte Odunpazarı da hareketlenmeye başladı. Odunpazarı Evlerini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, havaların sıcak olması dolayısıyla gezmeleri dışında genelde gölge yerleri tercih ediyor. Eskişehir’in tarihi ve turistik mekanlarını gezen turistler, güneşin kendini iyice gösterdiği dakikalarda turistlerin gölgelerden yürümesi, ortaya ilginç manzaralar çıkıyor. Odunpazarı’nın önemli cadde ve sokakları adeta bomboş bir görünüm verirken, gölge olan alanlar tıklım tıklım oluyor.

Bölgede bulunan esnaf, havaların ısınmasıyla gelen ziyaretçi sayısında da gözle görülür artış olduğunu dile getirdi. Odunpazarı Bölgesinin önemli merkezlerinden olan Atlıhan El Sanatları Çarşısında alışveriş yapan turistlerin birçoğu, vakitlerini gölge alanlarda bekleyerek geçiriyor. Vatandaşlardan bazıları da bu duruma, bir kuşağın vazgeçilmez çizgi filmlerinden olan Heman’ın ’Gölgelerin gücü adına’ yorumunda bulunuyor.