Tepebaşı Belediyesi tarafından desteklenen ve Sakin Okul Derneği önderliğinde oluşturulan Şenlikli Toplum Platformu, Esentepe Mahallesi’nde vatandaşlar ile birlikte keyifli bir etkinliğe daha imza attı. Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat Merkezi’nin önündeki sokak, trafiğe kapatılarak şenlik kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat Merkezi, Doğanın Dili Atölyesi öğrencileri ve Eskişehir Ekolojik Yaşam Topluluğu katıldı. Etkinlikte, vatandaşlara hitap eden Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, “Belediyemize ait Esentepe Çocuk Sanat Merkezi’miz açıldığından beri Esentepe’de bir hareket başladı. Mahallenin sakinleri bize çok destek verdiler, hepsine çok teşekkür ediyorum. Buradan yüzlerce çocuğumuz faydalanıyor. Tabi bunu belediyenin tek başına yapabilmesi imkansız. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllü çalışan arkadaşlarımız da burada çocukların gelişimi için emek veriyor. Bugün farklı bir etkinlik için buradayız. Üniversite öğrencilerimiz var, hocalarımız var, animasyon bölümü, mimarlık fakültesi öğrencileri, grafiti yapan arkadaşlarımız var. Bu çalışmaya katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sokağın yeni görüntüsü, birçok sokağı kıskandıracak nitelikte olmuş. Bundan sonra korumak ve yaşatmak da mahalle sakinlerimize kalıyor” diye konuştu.

Programda daha sonra katılımcılar, çocuklar ile birlikte sokakta bulunan duvarları renklendirerek boyama çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca üniversite öğrencileri tarafından da sokakta oyun alanı oluşturuldu ve kitap etkinliği düzenlendi.

Şenlikli Toplum tarafından düzenlenen etkinliklerin genel amacı ise “Arabalara terk edilmek zorunda kalınan sokakların tekrar şenlik, macera, eğlence, spor alanlarına dönüştürülmesi ve daha sonra oluşturulan ortak mekanların toplumsal gruplar tarafından beslenmesini sağlamak” olarak açıklanıyor.