Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Artırılmış Gerçeklik (AG) teknolojisini kullanarak, vatandaşların Mustafa Kemal Atatürk’ün üç boyutlu görüntüsü ile fotoğraf çektirebilmeleri için yeni bir uygulama geliştirdi.

Vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da, belirli noktalara yerleştirilen panoları, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarına yükleyecekleri ücretsiz “Tepebaşı AG” uygulaması vasıtasıyla üç boyutlu olarak görebilecek ve görüntü kaydedebilecek.

Uygulamayı ücretsiz olarak indiren vatandaşlar, cihazlarını hazırlanan panoya yöneltip, fotoğraf makinesi ikonuna dokunarak ekranlarında Atatürk’ü üç boyutlu olarak görecekler. Çektikleri fotoğrafları cihazın hafızasına kaydedecek vatandaşlar, sadece üç adımda Mustafa Kemal Atatürk’ün aslına uygun sanal görüntüsü ile fotoğraf çektirmiş olacaklar.

Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası, Özdilek Sanat Merkezi, 29 Ekim Gençlik merkezi, Espark, Özdilek ve NeoPlus alışveriş merkezlerine yerleştirilecek panolar kısa süre içinde pek çok noktada daha hizmete girecek.