Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Eskişehir Temsilcisi Orman Mühendisi İlkay Yıldırım, ormancılıkla ilgili en eski örgüt olan ve çatısı altında tüm ormancı teknik elemanları toplayan derneklerinin, ormancılık tarihinin oluşumunda katkıları olduğunu, ormancılık tarihiyle iç içe geliştiğini belirtti.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Ormancılar Derneği’nin 90. yılını çeşitli etkinliklerle kutladığını belirtti. Derneğin “Orman Mekteb-i Alisi Mezunları Cemiyeti” adıyla İstanbul’da kurulduğunu hatırlatan İlkay Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en eski 2. sivil toplum örgütü olup, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB)’nin kurulmasında öncülük etmiş köklü kurumlardan birisidir. Türkiye Ormancılar Derneği, Bakanlar Kurulu kararıyla 1951 yılında, kamu yararına çalışan dernek statüsünü almıştır. Ormancılıkla ilgili en eski örgüt olan ve çatısı altında tüm ormancı teknik elemanları toplayan Türkiye Ormancılar Derneği, ormancılık tarihinin oluşumunda katkıları olmuş, ormancılık tarihiyle iç içe gelişmiştir. Ormancılığımızla ilgili her olayda, her oluşumda onun sesi duyulmuştur” diye belirtti.

İlkay Yıldırım, kuruluşlarının 90. yılını gururla kutladıklarını belirterek şunları kaydetti;

“Derneğimizin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ankara’da Genel merkezimiz karikatür, fotoğraf, resim yarışmalarından, doğa ve çevre konulu pek çok konuda panel ve konferanslar düzenledi. Eskişehir’de de Odunpazarı Belediyesi ile birlikte partneri olduğu “Dünya Ahşap Günü” etkinlikleri yapılacaktır. Mart ayı içerisinde düzenlenecek olan Uluslararası Dünya Ahşap Günü etkinliği için çeşitli ülkelerden 200 civarında ahşap sanatçısı ilimize gelecek. Hafta boyunca ustaların sergileyeceği hünerler sonucu meydana çıkacak eserler Eskişehir’de sergilenecek. Derneğimizin düzenli olarak yayınladığı Orman ve Av dergisi geniş kitleler tarafından bilinmektedir. Türkiye Ormancılar Derneği 1924 yılından bu yana yaptıkları ile ülkede orman, doğa ve çevre sevgisinin yayılmasını, kökleşmesini, kamuoyunun bilinçlendirilmesini, ormancılık bilim ve tekniğinin ilerlemesini sağlamayı, ormancılık sorunlarının yurt, ulus gereksinimleri ve kamu yararı gözetilerek bilimsel ilkelere göre çözümünü amaçlamaktadır. Bundan sonrada üstlenmiş olduğu misyonu layıkıyla yapmaya devam edecektir”.