Türk Metal Sendikası MESS Ortak Eğitim Seminerleri projesi kapsamında düzenlenecek İşitme Engelliler Eğitim Semineri’ne Eskişehir’den katılacak grup için uğurlama programı düzenlendi.

Ankara Büyük Anadolu Otel’de yapılacak olan seminere katılacak Eskişehirli işitme engelli metal işçilerini, Şube Başkanı Erkut Kılıç ve yürütme kurulu üyeleri uğurladı.

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Erkut Kılıç, Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen program öncesi yaptığı konuşmada engelli insanların sorunlarına dikkat çekti. Engelli bireylerin sorunlarının ortadan kaldırılması için toplum bilincinin artırılması gerektiğini kaydeden Kılıç, "Engellilerin toplumun bir parçası olduklarını, kendi vasıflarıyla bulundukları topluma değer katabilecekleri fikrini paylaşmak gibi güzel amaçlarla her yıl 3 Aralık günü “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevinç ve bağlılığını artırarak, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek her bireyin toplumsal sorumluluklarından biridir. Türk Metal olarak özellikle engelli emekçilerimizin sorunlarını yakından takip ediyor ve bu konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz. Engelli emekçi kardeşlerimiz için gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin artarak devam edeceğini de ifade etmek istiyoruz” diye belirtti.