Tepebaşı Belediyesi’nin, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak, yurttaşların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç boyutlu görüntüsü ile fotoğraf çektirebilmeleri için geliştirdiği uygulama büyük ilgi gördü.

Yurttaşlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde, Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası, Özdilek Sanat Merkezi, 29 Ekim Gençlik merkezi, ESPARK, Özdilek ve Neo Plus alış veriş merkezlerine yerleştirilen panoları, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarına yükledikleri ücretsiz “Tepebaşı AG” uygulaması vasıtasıyla üç boyutlu olarak görerek fotoğraf çektirdiler. Vatandaşlar uygulamanın 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bir günde hayata geçmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK NEDİR?

Gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin bilgisayar tarafından üretilen ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı, doğrudan veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Bu kavram kısaca gerçekliğin bilgisayar tarafından değiştirilmesi ve artırılmasıdır. Zenginleştirme gerçek zamanlı gerçekleşir ve çevredeki ögeler ile etkileşim içindedir. Gelişen zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisinin de yardımıyla kullanıcı etrafındaki bilgi ile etkileşime girebilir ve sözü geçen sayısal bilgi işlenme ve ayartmaya elverişlidir.