’Öğrenci Kenti’ diye bilinen Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, yaklaşan vize sınavları öncesi Merkez Kütüphanesi’ni adeta doldurmaya başladı.

Eskişehir’de yaklaşan sınav dönemi dolayısıyla kütüphaneler adeta öğrenci akınına uğruyor. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Merkez Kütüphanesi yaklaşan sınavlar öncesi öğrencilerin en çok tercih ettiği mekanlardan biri oldu. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yeni eğitim yılıyla birlikte başlattığı kütüphanenin 7 gün 24 saat açık olması ve gece 00.00 ile 01.00 arasında verilen çorba, kahve ve çay ikramları öğrencileri kütüphaneye gelmeye teşvik ediyor. Ders çalışmak için gelen öğrencilerin, kütüphane içindeki çeşitli kaynaklardan ve ücretsiz internetten yararlanabilmesi de bu mekanın cazibesini daha da arttırıyor.

Eskişehir gibi bir yerde ders çalışmaya pek uygun yer bulamadığını söyleyen AÜ İngilizce İktisat Bölümü öğrencisi Nuri Görkem Yönkul, kütüphanenin çalışmak için en uygun mekan olduğunu söyledi. Yönkul, "Vizelerimiz yaklaştı, çalışmamız lazım. Kütüphane çalışmak için en uygun ortam. Dikkatimi dağıtacak pek bir şey yok o yüzden dersime yoğunlaşabiliyorum ve aynı zamanda okulumuzun bize sunduğu küçük ikramlarda ilgi çekici “ diye konuştu.

Kütüphanenin ücretsiz uygulamalarından memnun olduklarını belirten AÜ İngilizce Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Gizem Mendil ise, "Geçmiş yıllarda böyle uygulamalar yoktu. Özellikle kütüphanenin 7/24 açık olması bizi en çok memnun eden uygulamalardan biri. Verilen diğer hizmetlerden de memnunuz" ifadelerini kullandı.