Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da yarın akşamdan itibaren yağışların etkisini kaybedeceği, yer yer geceleri don olaylarının görülebileceği bildirildi.

Bölgedeki hava durumuyla alakalı açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli meteoroloji uzmanı Belgin Tarınç, ekim ayında yağışların mevsim normalleri ortalamalarının üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

Hafta sonu ve pazartesi gününde hava sıcaklıkların mevsim normalleri altında seyredeceğini belirten Tarınç, “Geçtiğimiz hafta boyunca beklentimiz doğrultusunda bölgemiz genelinde aralıklarla sağanak yağışlar kaydettik. Bölge genelinde yarın akşama kadar hafif şekilde yağmur geçişleri görülecek. Hafta sonu hava sıcaklıkları, Kuzey Batılı rüzgarlar nedeniyle yağış kestikten sonra hissedilir derecede düşecek. Sıcaklıklarımız, cumartesi, pazar ve pazartesi günü mevsim normallerinin altında seyredecek. Hafta başından itibaren, önümüzdeki hafta boyunca yağış beklentimiz yok. Ama gündüz sıcaklıkları yüksek, gece sıcaklıkları düşük olacak. Önümüzdeki hafta yine yer yer -3, -5 dereceler bekliyoruz. Bu konuda çiftçilerimizi zirai don bakımından uyarıyoruz” dedi.

SÜRÜCÜLERE SİS UYARISI

“Önümüzdeki hafta için sürücülerimize de bir uyarımız var” diyen Tarınç, şöyle devam etti:

“Özellikle salı gününden itibaren gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi gözlemleyeceğiz. Salı gününden itibaren rüzgarlarımız, Güney Doğu yönlere döneceğinden gündüz sıcaklıklarımız 3 ila 5 derece artacak. Yani önümüzde; sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde, yağışsız, açık az bulutlu, sadece gece ve sabah saatlerinde sisli ve puslu gece ise yer yer sıcaklıkların eksilere düşeceği bir hafta var.”