SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinden 76 yıl sonra da ilk günkü önemini koruyan, milli ve manevi değerleri özümseyen fikirleri ile Türkiye’nin çağdaş ve aydınlık yarınlarını hedef göstermeye devam ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Sınav, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Atamızı kaybetmenin derin hüznünü her zaman yaşıyoruz. Ancak, Atatürk’ümüzün öğretileri bizlere yol göstermeye devam ediyor” dedi.

Atatürk’ün, yokluklara ve her türlü olumsuz duruma rağmen, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin hürriyeti için Anadolu’da yaktığı meşale ile başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, savaşın zaferle taçlanmasının ardından modern Türkiye’nin kurulması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların Başöğretmeni olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Sınav, mesajında devamla şu görüşlere yer verdi:

"76 yıl önce aramızdan ayrılan Büyük Önderimiz Atatürk’ün fikirleri, ilk günkü önemi ve gerçekliği ile bizlere yön göstermeye devam ediyor. SANKO Üniversitesi olarak, Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedefler doğrultusunda Türkiye’yi geleceğe taşıyacak aydın görüşlü gençler yetiştirmeye azimliyiz. Biz üniversiteyiz. Yüce Önder’in işaret ettiği tarihi misyonumuz; bilim üretmek ve öğretmektir. Milletimizin O’nun gösterdiği muasır medeniyet hedefine ulaşabilmesi ancak yaptıklarımız ve yapacaklarımızla mümkündür. Muasır medeniyet olmanın göstergeleri olan ekonomik, politik ve teknolojik üstünlük ancak ürettiğimiz bilimin hayata geçirilebilmesi, insanımızın hizmetine sunulabilmesi ile gerçekleştirilebilir."

Prof. Dr. Sınav, mesajını Büyük Önder Atatürk’ün, “Ben size miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Medeniyet düne bakmakla veya günü yaşamakla elde edilemez. Medeniyet bilimin yolundan geçer. Medeni ulusların ne doktrinlere, ne de kalıplaşmış yaptırmalara ihtiyacı vardır. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” sözleriyle tamamladı.