25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluş günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Oğuzeli Belediyesinin konferans salonunda organize ettiği anma programı, kurtuluş mücadelesini anlatan sinevizyon gösterisi ve konferans yoğun ilgi gördü.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı çeşitli etkinlikleri ve anma programları ile kutlandı.

Konferansa Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Büyükoğlu konuşmacı olarak katıldı. Oğuzeli Belediyesi konferans salonunda düzenlenen programa Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Garnizon Komutanı P.Yrb. Ahmet Arık, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Kayaaltı, İlçe Müftüsü Gıyasettin Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Muharrem Özsert, Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Erhan Durur, Belediye Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, daire ve okul müdürleri, öğretmenler, farklı okullardan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan programın açış konuşmasını Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç yaptı. Başkan Mehmet Sait Kılıç, yaptığı konuşmada Antep savunmasının şanlı tarihimize altın harflerle yazılan örnek bir mücadele olduğunu söyledi. Antep savunması sırasında verilen çetin mücadelenin Türk Milletinin bağımsızlığı için neleri göze alabildiğinin en somut örneği olduğunun altını çizen Başkan Kılıç, "6317 şehit vererek Antep’i Gaziantep yapan ecdadımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun" dedi.

Kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti. Sinevizyon gösterisinin ardından Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Büyükoğlu Antep savunması ve kurtuluş mücadelesi dönemi ile ilgili bir konferans verdi.

Belediye Başkanı Kılıç, Konferans sonunda Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Büyükoğlu’na konferansa katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.