Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Rotary Kulübü tarafından gerçekleştirilen Çocuk Felci İçin Sürüyoruz Projesinin fikir babası Ali Güneyligil yaş ortalaması 16-20 olan sporcuları bin 530 kilometre zorlu parkurda yalnız bırakmayarak onlarla birlikte pedal çevirdi. 45 yaşında olan Endüstriyel Tasarımcı Ali Güneyligil, “Delikanlıların yolda 45’lik güvenlik freni oldum. Birlikte yola çıktık, birlikte başardık” dedi.

Endüstri dünyasının yakından tanıdığı bisiklet sevdalısı Ali Güneyligil, fikir babalığını yaptığı ‘Çocuk Felci İçin Sürüyoruz’ projesinde sporcuları yalnız bırakmayarak onlarla birlikten Gaziantep’ten yola çıkarak Samsun’a kadar olan bin 530 kilometre yolda pedal çevirdi.

Genç sporcuların en büyük motivasyon kaynağı olmayı başaran 45 yaşındaki Ali Güneyligil, “Ben genç delikanlıların bu uzun parkurda 45’lik freni oldum. Onların yol motivasyonu ve karşılaştığımız zorluklar sırasındaki en büyük destekçileri olarak yanlarında pedal çevirerek onlarla bu muhteşem deneyimi kazandım” diye konuştu.

BU SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNİN GÜCÜYLE BU ZORLU PARKURA ÇIKTIK

“Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Rotary Kulübünün iş birliğiyle gerçekleşen bu projede ben ve genç sporcularımız üstlendiğimiz bu sosyal sorumluluk projesinin gücüyle bin 530 kilometre uzunluğundaki Türkiye’nin en uzun parkuruna çıktık” diyen Ali Güneyliğil, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Soğuk hava ve kötü yol koşullarıyla karşılaştık ama bizi kamçılayan üstlendiğimiz sosyal sorumluluk projesinin verdiği motivasyon oldu. Projenin fikir sahibi olarak başlangıçtan bütün safhalarına kadar içerisinde oldum ve genç sporcuların ağabeyi olarak onlarla birlikte 16-20 yaş grubu sporcularla pedal çevirerek hem onların motivasyonunu arttırdım hem de moral verdim. Bu on delikanlının 45 yaşında bir ağabeyleri olarak güvenlik freni oldum. Projeyi başarıyla tamamlamak için bugün son durağa doğru start alacağız. Anadolu’nun her yerinde çok sıcak karşılandık. Yolda bütün otomobil ve otobüslerde insanların bize tebessümle bakması, el sallaması, destek ve yardım teklifleri bizleri motive etti. Çok insan kitlesine ulaşabilmenin tek yolu bisiklet sporudur. Bugün Samsun bitişini göreceğimizi ve projemizin amacına ulaşacağını umuyorum.”

45 yaşındaki bisiklet sevdalısı Ali Güneyligil, kurduğu hayalin gerçekleşmesinin gururunu yaşayarak önümüzdeki dönemlerde daha farlı projeler içinde çalışmalar yürüteceğini ifade etti.