AK Parti Araban 5. Olağan İlçe Kongresinde 5 Şubat 2014 tarihinde AK Parti Genel Başkanlığı tarafından atanan Kamil Murat Kasney asil başkan olarak seçildi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve beraberindeki heyet Gaziantep Caddesi üzerindeki yeni AK Parti Araban İlçe Teşkilatı binasının açılışını yaptıktan sonra AK Parti Araban 5. olağan kongrenin yapılacağı Araban Kapalı Spor Salonuna geçerek kongre başladı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, yaptığı konuşmada, 10 yıl önce büyük bir köy görünümünde olan Araban ilçesine verilen hizmetlerle ilçenin yaşanabilir bir ilçe konuma geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"10 yıl önce milletvekilliğim döneminde Araban’a geldiğimizde siz Arabanlılar bizden, sadece içme suyu şebekemizi yenileyin, birde ana caddelerimizi asfalt yapın gidin evinizde oturun demiştiniz. Ama biz AK Parti Hükumeti olarak Araban’ın hem içme suyu şebekesini yeniledik ve sadece ana caddelerinizi asfalt değil hem de tüm cadde ve sokaklarınızı kilit taşı yaptık ve hizmetlerimize aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Araban Belediye Başkanı adayımız Mehmet Özdemir’e verdiğiniz oylarla ilçe çalışkan bir belediye başkanı kazandı. Çalışkan Başkanımız Mehmet Özdemir ile birlikte ilçeye verdiğimiz hizmetlerle Araban’ı büyük bir köy görünümünden çıkarıp yaşanılabilinir bir modern kent görünümüne kavuşturduk ve hizmetlerimize ara vermeden de devam ediyoruz. AK Parti Araban İlçe Teşkilatımızın 5. Olağan kongresinde seçilecek olan yönetime şimdiden başarılar dilerim’’ dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Toprak söz alarak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ilçenin kırsal mahallelerine 27 kilometre kaplama asfalt yaptığını ve GASKİ’nin de çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü de belirterek yapılan ve yapacak olan hizmetlerden bahsetti.

“AK Parti’den başka bu ülkeye hizmet eden bir parti şuana kadar maalesef yok” diye sözlerine başlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, şunları söyledi:

’’Gezi olayları, Recep Tayip Erdoğan’ı düşürmek için yapıldı. Kobani olayları bir hikaye, Kobani de şu ana kadar sadece yüz kişi hayatını kaybetti. IŞİD diye bir örgüt çıktı, IŞİD’i kurduranlar da gezi olaylarını başlatanlar olduğunu söyleyen Erdoğan, “40 yılı aşkın süreden beri geçmiş hükumetler döneminde yapıldı yapılacak diye gündemde olan Ardıl Barajı projesini hayata geçirdik ve inşaatı devam ediyor kanal ihalesini de yaptık. Yine 40 yılı aşkın süreden beri geçmiş hükümetler döneminde yapıldı yapılacak diye bekletilen Çat Boğazı Barajı’nı gündeme getirdik ve en kısa sürede projesi hazırlanıp ihale aşamasına getireceğiz. Bölgeye yapacağımız barajlarla 2015 yılından sonra Araban Ovası, Yavuzeli, Besni Kızılin, Pazarcık ve Gölbaşı’ndaki tüm araziler su ile buluşup kuru tarımdan sulu tarıma geçilecek. Araban Çat Boğazı Barajı için bazı çevreler tarafından iptal edildi sözleri dolaşıyor piyasada, o yalan sözlere itibar etmeyin. Gaziantep-Araban bölünmüş duble yoldan sonra da Araban-Besni bölünmüş duble yolu inşaatı devam ediyor. Biz hükumetteyken hiçbir baraj iptal edilemez korkmayın’’ dedi.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de yaptığı konuşmada, 2009 yerel seçimlerinden sonra ilçeye verdiği hizmetleri anlatarak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a ilçeye hizmetlerinden dolayı Antep işi işlemeli bir bakır pilavlık hediye etti.

Seçim sonunda bir konuşma yapan AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney de, kendisine destek veren tüm Arabanlı AK Parti delegelere teşekkür etti.

Tek listeyle gidilen seçimde 380 delegeden 341’i oy kullandı. Geçerli 341 oyun tamamını alan Kamil Murat Kasney, AK Parti Araban İlçe Başkanlığına seçildi.

Kongreye, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Toprak ile Latif Karadağ, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, AK Parti Şehit Kamil İlçe Başkanı Halil Uğur, AK Parti Nurdağı İlçe Başkanı Mehmet Bali, AK Parti Yavuzeli İlçe Başkanı Mustafa Bağcı, AK Parti Karkamış İlçe Başkanı Ahmet Özaslan, AK Parti Oğuzeli İlçe Başkanı Mehmet Ateş, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ve Suvarlı Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz ile ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.