Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılan Şehreküstü konaklarını gezen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, “Bize özgün yapısıyla emanet edilen sokakları gelecek nesillere aktaran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, beraberinde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve partililerle, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen Şehreküstü Konaklarını gezdi. Kepenek Mahallesi’nde sokakları gezerek tarihi Antep evlerinde incelemelerde bulunan Gül, aslına uygun olarak yapılan yenileme çalışmalarından çok etkilendiğini dile getirdi.

“BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Restorasyon çalışmalarının aslına uygun olarak yapılmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Abdülhamit Gül şöyle konuştu:

“Burası gerçekten çok güzel bir yer. Şeyh Fettulah Cami, Karayılan gibi manevi büyüklerin yanında şehrin özgün mimarisini ve geleneklerini koruyarak çok güzel şekilde tasarlanmış bir alan olmuş. Geleneksel sokakların aslına uygun bir şekilde korunarak muhafaza edilmesi, AK Partili Belediyecilik olarak bizim önem verdiğimiz bir çalışma. Çünkü şehirler bize, özgün haliyle emanet edildi. Bizim de bundan sonraki nesillere bu emaneti özgün şekilde iletmemiz bir vecibe. Temel amacımız da kişilik ve kimliğini de koruyarak şehri muhafaza etmek. Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ben çok teşekkür ediyorum, Antep’in o eski evini, eski kültürünü yeni nesillere hatırlatıyor” dedi.

“TARİHİ DOKUYU GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, özellikle yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tanındıklarını, fakat bu çalışmaları yaparken tarihi dokuya uygun hareket edildiğini söyledi. Başkan Tahmazoğlu, “Şahinbey ilçemizde tarihi doku çok fazla. Yaptığımız çalışmalarda, bu dokuya zarar verememek için en üst düzeyde özeni gösteriyoruz. Şehreküstü Konakları, şehrin en eski yerleşim yerlerinden birisi, burayı aslına uygun olarak restore ettik ve turizme kazandırdık. Yine kentin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ben, bizi yalnız bırakmadığı için Sayın Abdülhamit Gül’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.