Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı dönümü anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Araban ilçesinde de törenle gerçekleştirildi.

Araban Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma etkinliğine Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Cumhuriyet Savcısı Hacı Ömer Koyuncu, İlçe Emniyet Amiri Arif Altun, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ile Araban Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler’in çelenk bırakılmasının ardından, sirenler çaldı, saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak Türk bayrağı yarıya indirildi.

Çelenk sunumunun sonunda Araban Kaymakamlığı Kongre ve Sergi Sarayı’nda devam eden programda Araban Anadolu Lisesi, Şerif Peri Ortaokulu, Araban İmam-Hatip Lisesi Müdürlükleri tarafından organize edilen etkinliklere geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Araban Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nuri Okumuş’un günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Karanlıktan Aydınlığa adlı oratoryonu ve Mustafa Kemal Atatürk konulu belgeselin izlenmesinin ardından Dış Basında Atatürk konulu slayt gösteri yapıldı. Program Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi sonrası son buldu.