Zeugma Antik Kenti’nde 2000 yılında gerçekleştirilen acil kurtarma kazılarına büyük destek veren Sanko Holding, gün ışığına çıkarılmasına katkı sağladığı mozaiklerin fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Avrupa Miras Günleri”, Zeugma Mozaik Müzesi Kongre Merkezi’nde başladı. Avrupa Miras Günleri kapsamında, 3 sergi açılışı gerçekleştirildi.

Belkıs Zeugma ve mozaiklerinin acil kurtarma kazılarına sponsor olarak büyük destek veren Sanko Holding’in, mozaiklerin gün ışığına çıkarılmasının hikayesini anlatan 34 fotoğraf karesinden oluşan serginin açılışı da yapıldı.

Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ve Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Settar Çanlıoğlu ve Serdar Tolay ile Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu da sergi açılışına katıldı.

Geçmişi günümüze bağlayan çok önemli bir kültür hazinesine sahip olduklarını vurgulayan Milletvekili Bakbak, ‘’Gaziantep için çok önemi bir hazine. Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın sahip olduğu en büyük mozaik alanlarına sahip olan müzelerden birisidir’’ diye konuştu.

Kültürel varlıkların gelecek nesillere ulaştırılmasının önemine işaret eden Adil Sani Konukoğlu da Sanko Holding olarak kültürel ve sanatsal çalışmaları her zaman önemsediklerini, sorumluluk duygusu ile hareket ederek destek sağladıklarını ifade etti.

Zeugma Antik Kenti’nde mozaiklerin gün ışığına çıkarılmasına destek verdiklerini anımsatan Konukoğlu, ‘’Belkıs-Zeugma ve Mozaikleri’’ adlı bilimsel kitabı da bastırarak, bu kültürel hazinenin geniş halk kitlelerine ulaşmasına ve mozaiklerin tanıtımına katkı yaptıklarını kaydetti.

Zeugma Mozaik Müzesi Kongre Merkezi fuaye salonunda yer alan sergi, yarın da ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.