Gaziantep’te havaların güzel olmasıyla balık satışlarında yaşanan artış esnafın yüzünü güldürdü.

“Vira bismillah” diyerek 1 Eylül’de açılan balık sezonunun bereketli geçmesi esnafı sevindirirken, fiyatların uygun olması da tüketiciyi memnun ediyor. Hafta sonu olmasıyla pazarda yaşanan hareketlilikten memnun kalan esnaf, işlerinin iyi olduğunu söyledi. Hafta sonu balık pazarının yolunu tutan vatandaşlar, damak tadına uygun balıklardan alarak evlerinin yolunu tuttu. Fiyatların uygun olmasına sevinen vatandaşlar elleri boş pazardan dönmediği için sevinçli olduğunu belitti. En fazla hamsi satışı yaptığını ifade eden esnaf, hamsinin kilosunu 7 ile 10 TL’den sattığını söyledi.

Havaların güzel olması nedeniyle satışların iyi olduğunu ifade eden esnaf Necdet Ögümsöğütlü, “Havalar şu an güzel geçiyor. Balık satışlarımız iyidir. Yağmur olduğunda işimiz daha iyi oluyor. Temiz mal satıyoruz vatandaş da bizi tercih ediyor” dedi.

Balığa vatandaşın ilgisinin artığını belirten esnaf Tümer Bulut, “Balıklar günlük taze geliyor. Fiyatları uygun 5 lira ile 70 lira arasında balığımız var. Balığa talep çok, biz de satışlardan memnunuz” diye konuştu.