Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ekonomi Topluluğu ile Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. tarafından “Bankada Kampüs” adlı eğitim semineri GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kuveyt Türk İnsan Kaynakları ve Eğitim Grup Müdürü Semih Sel tarafından verilen eğitim seminerinin açılışında konuşan GAÜN Öğr. Gör. İskender Çalman, katılım bankacılığının diğer bir adıyla faizsiz bankacılık sistemiyle kar ortaklığı sisteminin devreye girdiği bir bankacılık uygulaması olduğunu belirterek, sistemin içerisinde ciddi anlamda yer bulan ve finans sektörünün gelişimine katkıda bulunacak önemli bir süreç olduğunu ifade etti.

Kuveyt Türk olarak büyüyen ve gelişen bir sektörde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Kuveyt Türk İnsan Kaynakları ve Eğitim Grup Müdürü Semih Sel, “Ciddi bir büyüme temposunu yönetiyoruz. Bu çerçevede yaklaşık 300’ü aşkın işletme sayısına ulaşan bir bankada, 5 bin personele ulaşmış durumdayız. Önümüzdeki dönemlerde de bu sayıyı her yıl minimum 40-50 şube açarak, her yıl 500- 600 yeni istihdamla büyütme hedefimiz var” dedi.

Sel, Kuveyt Türk’ün özellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik olarak tasarladığı “Bankada Kampüs” programının, hem öğrencileri geleceğe hazırlamak hem de Kuveyt Türk’ün büyüme temposunda, gelecekte Kuveyt Türk de görev alacak kişilerin yetiştirilmesine yönelik bir program olduğunu söyledi.

“Bankada Kampüs” programını banka ortamında, üniversitede öğrendiklerini pratiğe dönüştürebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, hayata hazırlayabilecekleri bir program olarak gördüklerini vurgulayan Sel, “Bankada Kampüs” programıyla öğrencilere bankacılık ve finans sisteminin nasıl çalıştığını ve Kuveyt Türk özelinde faizsiz bankacılık sisteminin farklarının neler olduğunu öğreniyorlar. Geçtiğimiz dönem dördüncü sınıf öğrencilerinden 200 civarında mezun öğrenci verdik ve yüzde 70’ini istihdam ettik. Katıldığınız eğitimlerde ve şube içerisinde gösterilen performans ile bütün bu verileri birlikte değerlendirerek temmuz ve ağustos aylarında programdan mezun olan arkadaşlardan istihdama dönüş yapıyoruz” diyerek, “Bankada Kampüs” programına başvuru koşulları ve değerlendirme süreci hakkında bilgi verdi.