Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında Yazıcık Mahallesi’nde yıkımı gerçekleştirilen alan üzerine Türkiye’ye örnek olacak yapıların yapılacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma ve konut çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek gösterilen Şahinbey Belediyesi, son 5 buçuk yılda 295 milyon 720 bin TL’lik kamulaştırma yaptı. Belediye, kendi imkanları ve ekipleriyle değer tespitini yaptığı 11 bin bağımsız bölümün de 5 bin 260’ının yıkımını gerçekleştirerek ilçeyi kötü görünümden kurtaracak modern konutların yapımı için harekete geçti. Kamulaştırılması ve yıkımı tamamlanan Yazıcık Mahallesi’nde de 162 konut ve 24 işyerinin yapımına başlandı. Bir yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesi öngörülen Yazıcık Konutları tarihi dokuya dikkat edilerek yapılacak.

TAHMAZOĞLU: "BU PROJE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK"

Yazıcık Mahallesi’nde yeni yapılacak konutların tarihi dokuya uygun olacağını belirten Başkan Tahmazoğlu, "Yazıcık Mahallemizde kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Bu çerçevede bu bölgenin daha önce kamulaştırma ve yıkım işlemlerini tamamlamıştık. Şimdi burada Türktepe’nin ve Yazıcık’ın tarihi dokusuna uygun olarak 162 konut ve 24 tane işyeri planladık ve bunların ihalesini yaptık. Şu anda da yer tespitini gerçekleştirdik. Yarın itibariyle burada inşaat başlayacak. İnşallah 1 yıl gibi kısa bir sürede 162 konutumuzu ve 24 tane iş yerimizi tamamlayıp bu bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına devam edeceğiz. Buradaki konutlar ve iş yerleri tamamlandıktan sonra buranın üst kısmında kalan Türktepe istikametine doğru kentsel dönüşüm çalışmalarına da devam edeceğiz. Yeni hazırladığımız proje, buranın, yapısına ve tarihi dokusuna son derece uygun olacak şeklide 2 katlı ve 3 katlı ev tipinde olacak. Bu evlerin dışını taşla kaplıyoruz. Uygulayacağımız bu mimari proje, Gaziantep’teki taş evlerin mimari izlerini taşıyan çok güzel yapılar olacak. Bu proje belki de Türkiye’ye örnek bir proje olacak. Ben şimdiden Yazıcık Konutlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.