Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine Aşure ikramında bulundu. Başkan Tahmazoğlu, "Dostluk ve barış ayı olan Muharrem Ayı’nda bu yıl 350 bin kişiye aşure ikramı yapacağız" dedi.

Şahinbey Belediyesi, Muharrem Ayı kapsamında aşure dağıtım geleneğini bu yıl da kent genelindeki belli noktalarda sürdürüyor. Başkan Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediyesi tarafından üniversite yemekhanesi önünde açılan stantta üniversite öğrencilerine aşure ikramında bulundular. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Tahmazoğlu, gençlerle sohbet ederek, hatırlarını sordu.

"350 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI YAPILACAK"

Muharrem Ayı’nın önemine dikkat çeken Başkan Tahmazoğlu, "Genel olarak aşure geleneği bizim kültürümüzde var. Bizim küçüklüğümüzde komşularımız aşure pişirip birbirlerine dağıtırdılar. Fakat şu an memleket büyüdü ve herkes evinde aşure yapamayabiliyor. O yüzden Şahinbey Belediyesi olarak geleneksek hale getirdiğimiz aşure dağıtım geleneğimize her yıl devam ediyoruz. Bu yılki muharrem ayı içerisinde yaklaşık olarak 350 bin kişiye aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz. Aşurelerimizi biz kendimiz pişiriyoruz. Şehrimizin değişik noktalarında aşure dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bugün de Gaziantep Üniversitesi’ndeyiz. Bize bu imkanı ve fırsatı verdiği için rektörümüz Sayın Yavuz Coşkun Bey’e de teşekkürlerimi iletiyorum. Herkese afiyet olsun diyorum. Aşurenin de Muharrem Ayı’nın da herkese ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Şahinbey Belediyesi’nin üniversitede stant kurup aşure ikramında bulunmasından dolayı memnuniyetini ifade eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Başkan Tahmazoğlu’na ve belediye ekibine teşekkür etti.

Aşure dağıtımının ardından kampüs içinde yapılan çarşı inşaatını gezen Başkan Tahmazoğlu, üniversiteden ayrıldı.