Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla il genelinde yaklaşık 60 bin kişiye aşure dağıtmayı hedefliyor.

İlk etapta Balıklı, Alaybey Camii önü, Maanoğlu Parkı önü, Almacı Pazarı, Hoşgör Kuran Kursu Külliyesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi, Keçihane Yokuşu, Vakıflar ve Kuran Kursları ile Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi önünde oluşturulan çadırlarda 28 bin vatandaşa aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Balıklı Parki içindeki çadırda vatandaşlara aşure ikramı yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, bu mübarek ayda vatandaşlara aşure dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hedeflerinin 5 bin kişi iken bir anda 60 bine kadar çıktığını aktaran Yetkinşekerci, “Bu mübarek ayda vatandaşlarımız ile bir kez daha aşure ayında bir aya geldik. Bu geleneği biz de devam ettirmek için kentin değişik bölgelerinde dağıtımlarımız devam ediyor. Tüm vatandaşlarımıza afiyet olsun” dedi.

Kentin belirli noktalarında oluşturulan aşure dağıtım çadırlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Aşurelerini tek tek alan vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan yarın Ulu, Topçuoğlu, Organize Sanayi Bölgesi ve Küsget Sanayi Cami’nde yapılacak aşure dağıtımları, 8 Kasım Cumartesi Günü Botanik Bahçesi, otogar, 9 Kasım Pazar günü ise, Hayvanat Bahçesi ve Alleben Göleti ile sona erecek.