Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle 34 çiftçiye traktör verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlemekte olduğu Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında Gaziantep’te bulunan 34 çiftçi yüzde elli hibe destekli traktör verildi. Düzenlenen traktör dağıtım programına; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, çok saydıda çiftçi ve ilgililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşmasını Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan yaptı. Karayılan, katılımda bulunan protokol üyelerine teşekkürlerini ifade ederek traktörleri kullanacak olan çiftçilerin bol mahsul elde etmesi temennisinde bulundu.

Karayılan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gerçekleştirilen projeden dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Karayılan’ı tebrik etti. Kırsalda yaşayan insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesinin önemine değinen Şahin, şu şekilde konuştu:

“Tarım İl Müdürümüzü ve ekibini bu hayırlı çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Ülkem ve şehrim adına teşekkür ediyorum. Çok çok önemli bir çalışmanın içerisindeyiz. Çünkü kırsalda; köylü kardeşimizin, çiftçi kardeşimizin yaşam kalitesini yükseltmek en önemli görevlerimiz arasında. Nasıl şehirde yaşayan kardeşimiz için yaptığımız çalışmalar önemliyse köy ve kırsal da bizim için çok önemli. Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız herkesi birinci sınıf vatandaş yapacağız dediğimiz bu noktada bu yapılan çalışmalar hem göçün yönetilmesinde hem kırsal destekle bugün verdiğimizin desteğin sonunda çok önemli bir sonuca doğru gidiyoruz. Amacımız Cumhuriyetin 100. Yılı dünyanın gelişmiş 10. Büyük ekonomisi olmak istiyoruz. Onun için bir seferberlik halindeyiz. Çok çalışmamız ve başarmamız gerekiyor”

Gaziantep Valisi Erdal Ata da kırsal kesimde yaşayan insanların refah düzeyinin yükseltilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Vali Ata, “34 çiftçimize traktör verilecek. Onların bu mutluluğunu paylaşmaktan ve burada bulunmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. İlimizin nüfusunun yüzde 88’i kent merkezinde geri kalan yüzde 12’lik kısmı ise kırsalda yaşıyor. Eğer biz devlet olarak kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeyini yükseltmek için elimizden gelen gayreti gösterirsek; ülkemizin ihtiyaç duyduğu ürünleri bu sayede temin etmiş oluruz. Eğer köylerde yaşayan yüzde 12’lik nüfusumuz olmasa biz kentte yaşayanlar açlıktan ölürüz. Dolayısıyla kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın her türlü sorunu ile ilgilenmek devletimizin boynumuzun borcudur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere temsili olarak traktör anahtarları teslim edildi.