Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Celal Doğan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni (GGC) ziyaret etti.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve gazetecilerle sohbet eden Doğan, “Bu ziyaret geç kalınmış bir ziyaret. Bu ziyaretleri birkaç kez tekrarlarsak hatamızı telefi ederiz” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Doğan, Gaziantep GazetecilerCemiyeti’ne ilk ziyaretinde Cemiyetin yeraldığı daireyi gezdi ve ardından toplantı salonuna geçti.

Toplantıda çok sayıda gazeteciyi karşısında gören Doğan, “Ben Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’a, seni ziyaret edeceğim, kimseyi çağırma dedim. Ancak o sağolsun sizleri de davet etmiş. Buraya kadar yağmurda yorulmayın demiştim. Ancak belli ki sizler de beni özlemişsiniz. Fakat bilesiniz ki ben sizleri daha fazla özledim. Buraya geldiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay da,nazik ziyaretinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Celal Doğan’a teşekkür etti.

“Sayın Başkan siyasetten spora efsane haline gelmiş bir isimdir” diyen Ay, “Sayın Başkan gerek Gaziantep’in,gerekse de Gaziantepspor’un marka haline gelmesine vesile olan bir insandır. Bir dönem milletvekilliği, 3 dönem belediye başkanlığı yapan bir insan olan sayın Doğan, her zaman gazetecilerle güzel ilişkiler kurmuştur” diye konuştu.

Demokrasilerde basının önemine işaret eden Doğan, “Bir ülkenin demokrasisinin lokomotifi basındır. Demokrasinin ön şartı basının özgür olmasıdır. Sağcı olsun, solcu olsun hangi görüşten olursa olsun, ancak gazeteciler her durumda ve şartta özgür olmalı. Gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkede demokrasi ve gelişmenin olması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Celal Doğan, Gaziantep gündemini son günlerde meşgul eden konularla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.