SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, ‘’Öncelikli olan ‘insan olmaktır’. Asıl engelliler, engelli olsa da olmasa da ihtiyacı olanların elinden tutmayanlardır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sınav, “Dünya Engelliler Günü”etkinlikleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘’Engelsiz Kent Gaziantep Buluşması” konulu panele katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, SANKO Üniversitesi ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğin açılışında, GAP Görme Engelliler Okulu tarafından enstrümantal müzik ve tiyatro sunumunun ardından panele geçildi.

“Engellilerin Eğitim Engeli” konulu sunum yapan Prof. Dr. Sınav, panelin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Öncelikli olan ‘insan olmak’tır. Asıl engelliler, engelli olsa da olmasa da ihtiyacı olanların elinden tutmayanlardır” diye konuştu.

Engellilerin üreterek daha rahat yaşayabileceklerini, doktor olabileceklerini anlatan Prof. Dr. Sınav, dünyada bunun pek çok örneği bulunduğunu, hatta ABD’de hekimlerin yüzde 2.6’sının, tıp öğrencilerinin ise binde 25’inin engelli olduğunu bildirdi.

‘’Peki biz engelli hekim yetiştirebilir miyiz” diye soran Prof. Dr. Sınav, “Neden olmasın” diyerek, sorusunu yanıtladı.

Gaziantep’te doğan ve eğitimine bir süre burada devam eden aralarında Altınokta Körler Eğitim ve Kalkındırma Derneği’nin kurulması olmak üzere birçok akademik ve sosyal sorumluluk projesinde imzası olan Doç. Dr. Mithat Enç’ten örnekler veren Prof. Dr. Sınav, “Merhum Doç. Dr. Mithat Enç sağlıklı doğmuş, ancak genç yaşta görme engelli olmuştur. Ancak görme engelli olması onu duramamıştır” sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Sınav, konuşmasını Doç. Dr. Mithat Enç’in “Acındırarak değil, üreterek varolacağız” sözleriyle bitirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür,Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin,Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyon Başkanı Cemal Merdan,Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkan Yardımcısı Yusuf DemirZihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı Aynur Dankaz, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi ve Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslan’ın da konuşmacı olduğu panel soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.