Şahinbey Belediyesi ’Daha yeşil bir Şahinbey’ parolasıyla başlattığı fidan dağıtım kampanyası çerçevesinde, vatandaşlara evlerinin bahçelerine dikmeleri için 50 bin fidan dağıtımı yapacak.

Çevre temizliğine ve parklara büyük önem veren Şahinbey Belediyesi, ’Daha yeşil bir Şahinbey’ projesiyle, vatandaşlara ücretsiz olarak 50 bin fidan dağıtacak. Fidan dikmek için evinin bahçesine çukur açan her vatandaşa fidan dağıtılacağını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu şöyle konuştu:

"Kendi seramızda yetiştirdiğimiz çınar, lüks dürüm, top akasya, çiçekli akasya, ide çalısı, çam fidanı, diş budak, aksaağaç, tespih ağacı gibi fidanları vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Bahçesine fidan için yer açan site yöneticileri ve bina sakinleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze ulaşarak fidan taleplerini iletebilir. Şahinbey Belediyesi olarak yeşil alana ve ağaçlandırmaya büyük önem veriyoruz. Son 6 yılda ilçe genelinde yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, 373 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Yine doğaya ve yeşile verdiğimiz değeri ilçe geneline yaptığımız 420 parkla ortaya koyuyoruz. 44 park yapımımız da devam ediyor. Türkiye’nin en büyük parkı olan ve 1 milyon 700 bin metrekare alan üzerine yaptığımız Yeşilvadi projemiz de bitmek üzere. Amacımız ilçemizin her bölgesinin ağaçlandırılmasına katkı sağlamaktır."