Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı finansmanıyla “Eğitim Yöneticilerini Destekleme Projesi” hayata geçirildi.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen proje açılışına açılışına katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Yücel, ’kurum kültürü’ ile ilgili konferans verdi.

Projenin açış konuşmasını yapan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep’in eğitiminde, yeni bir çığır açmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Okul yöneticilerimiz bu şehrin emaneti sizlerin üzerindedir. Bu şehri yöneten pek çok isim var. Ama aslında bu şehri gerçek manada yöneten sizlersiniz. Çünkü her ailede siz varsınız çok büyük vebal sorumluluk altındayız. İnşallah el birliğiyle Gaziantep’in eğitimdeki algısını değiştirme adına bu sene çok ciddi çalışma altına gireceğiz. Ben her yerde sizlere güvenerek şu sözü söylüyorum; Haziran ayı geldiğinde Gaziantep’te eğitim adına çok farklı bir anlayış ortaya çıkacak, çok farklı bir algı ortaya çıkacak diyorum. Çünkü bu üzerimizdeki ataleti tamamen üzerimizden atmamız gerekiyor. Bu bezginliği üzerimizden atmamız gerekiyor. İnşallah bu algıyı değiştirme konusunda büyük çaba içindeyiz” dedi.

Gaziantep Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun ise, eğitim konusuna değinerek şunları söyledi:

“Hakikaten önemli, ciddi ve kutsal bir işe imza attığımızı düşünüyorum. Ben ‘Tereciye, tere satacak değilim’ ancak bir ayağım eğitimci benim. Eğitim bizim olmazsa, olmaz ayaklarımızdan birisidir. Bir yandan yüksek öğretimle nitelikli insan yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama bir yandan da araştırma, geliştirme, hizmet üretme noktasın da bir görevimiz var. Eğitim bugün de, geçmişte de çok ciddi sorunları olan çok ciddi kaosları olan ve bir türlü rayına oturtulamayan son yüz yılda Cumhuriyet döneminde ıskaladığımız ve ciddi gelişmeler sağlayamadığımız ciddi bir olaydır. Hangi noktaya bakarsanız bakın işin bir noktasında bir temel noktasında eğitim eksikliğini, yetersizliğini görüyoruz.”

Yapılan açış konuşmalarının ardından Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Yücel ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan’a katılımları ve desteklerinden dolayı hediye verdi.

Açılışa Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, akademisyenler ve okul müdürleri katıldı.