Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., yayınladığı bir açıklamada geçen hafta Selahattin Eyyubi Mahallesinde meydana gelen ve bir çok evdeki elektronik ev aletinin arızalanmasına neden olan elektrik kesintileri ile alakalı planlı bakım çalışmaları gerçekleştireceklerini ifade etti. Açıklamada yaşanan arızaların çözümü noktasında çalışmaların devam ettiği ifade edilirken yaşanan sorunların nedeni de açıklandı.

Açıklamada, “Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak, sorumluluk bölgemiz genelinde sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak ana hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda; düzenleme ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet göstermemiz itibariyle mevzuat hükümlerine tam uyum sergilemek ve bu çerçevede operasyonel mükemmellik anlayışımız paralelinde en verimli iş süreçlerini uygulamak temel önceliğimizdir. Bu kapsamda, öncelikle haberinize konu olan elektrik kesintilerinin nedenlerini paylaşmak isteriz. Elektrik şebekesindeki kesintileri iki ana başlık altında inceleyebiliriz.

PLANLI ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Şebeke üzerinde yapılacak olan bakım, iyileştirme ve yenileme çalışmaları nedeniyle, çalışmalar esnasında can ve mal güvenliği risklerini ortadan kaldırmak amacıyla, işlem yapılacak bölgenin planlı bir şekilde enerjisinin belli bir dönem için kesilmesi gerekmektedir. Bu kesintilerden 48 saat öncesinde, web sitemiz, çağrı merkezimiz ve basın kuruluşları kanalıyla kamuoyunu bilgilendirmekteyiz.

ARIZA KAYNAKLI KESİNTİLER

Elektrik şebekesi genel itibariyle yeraltı ve yerüstü (havai) nakil hatlarından oluşmaktadır. Bu hatlar üzerinde, hava muhalefeti, üçüncü şahıslar tarafından yapılan kazı çalışmalarında verilen hasarlar ve dışarıdan iznimiz dışında yapılan müdahaleler gibi nedenlerle arızalar oluşabilmektedir. Bu arızalar, tespit edilmesinin ardından ekiplerimiz tarafından en kısa sürede giderilmektedir. Arıza sayısının azaltılmasına yönelik ve yasal yükümlülüğümüz gereğince yapılan trafo merkezi bakımları sırasında İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına uygun olarak her trafo merkezi için gerekli bakim seviyesine göre bir kaç saatlik enerji kesintisi yapılmaktadır.

Bilindiği gibi Toroslar EDAŞ’ın özelleştirmesi 1 Ekim 2013 tarihinde tamamlanarak devir işlemi gerçekleşmiştir. Devrin ardından yaklaşık ortalama ömrü 35 yıl olan şebekenin iyileştirilmesi ve yenilenmesi adına projeler hayata geçirilmeye başlanmıştır.

Kasım ayı içerisinde haberinizde bahsi geçen Selahattin Eyyubi Mahallesinde planlı bakım çalışmaları gerçekleştireceğiz. Ayrıca 2015 sonrası dönem için de yatırım planlaması yapılmakta olup, bu planlama yapılırken yerel paydaşlarla da iletişim sağlanarak bölgenin ihtiyaçları da göz önüne alınmaktadır. Bunun yanı sıra, mevcut şebekeyi de mümkün olan en modern ve sağlıklı yapıya kavuşturmak için operasyon, yatırım ve ARGE projeleri ile ilgili çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

Bu vesile ile müşterilerimizin kendi süreçleri ile ilgili müşteri ilişkileri kanalıyla şirketimizden bilgi alabileceğini ve siz değerli basın mensuplarının da şirketimizle ilgili her konuda Kurumsal İletişim Müdürlüğümüz ile irtibata geçebileceğini hatırlatırız” denildi.