Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erdem İnce, 4-6 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliğinde birincilik ödülünü kazandı.

İstanbul Kongre Merkezi, Harbiye Oditoryumunda düzenlenen törende; Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından GAÜN Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. İnce’ye ‘En İnovatif AR-GE Projesi Ödülü takdim edildi.

Gaziantepli olarak Gaziantep Üniversitesine böyle güzel bir ödül kazandırmanın haklı gururunu yaşadığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. İnce, bu ödülü Gaziantep Üniversitesine borçlu olduğunu söyledi. Bundan sonra da Üniversitesi’ni en iyi şeklide temsil etmek için elinden geleni yapacağını ifade eden İnce, bu başarının; özverinin, sabrın ve yaptığı işe sıkı sıkıya sarılmanın bir karşılığı olduğunu da sözlerine ekledi.

İlk olarak 3-4 Nisan 2014 tarihlerinde Bursa ilinde, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından organize edilen,‘’Tekstil ve Konfeksiyon sektöründe 6. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı’’ etkinliğinde, Taşıt Tekstilleri kategorisinde sergilenen ve ikincilik ödülü alan “Otomobil ve Marinede 3 Boyutlu Ortogonal Dokuma Kalıptan Kompozit Uygulamaları” adlı projesiyle GAÜN Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erdem, projenin doktora çalışmasının devamı niteliğinde olduğunu belirterek, metal malzemenin alternatifi amacıyla üretilen kompozit malzemenin endüstride kullanılmasıyla büyük faydalar sağlayacağını vurguladı.

İnce, “Metal ağır bir malzeme olduğu için arabada kullandığınızda yakıt tüketimini arttırıyor. Tekstil kompozit malzeme kullanılmasındaki amaç hafifleştirmek” diyerek, bu malzemenin taşıt, otomotiv, marine, yel değirmeni ve uçak endüstrisinde kullanılabileceğini ifade etti.