Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından Endüstri 4.0 toplantısı ile Gaziantep sanayisi masaya yatırıldı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’de düzenlenen toplantıya Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken, Sıemens Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy konuşmacı olarak katılırken, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı ve GAGİAD 4.ve 5. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, yönetim kurulu üyeleri, GAGİAD üyesi sanayiciler, iş adamları ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileri katıldı.

"Yeni Dünya Düzenine Ayak Uydurmalıyız"

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel’in toplantının açılışık konuşmasında, "Amacımız sanayimizin geleceğe hazırlanmasına katkı sağlamak olup, bu yolculukta eksiklerimizi ve hatalarımızı tespit etmektir. Gaziantep sanayisi ülkemiz ve geleceğimiz için önemli bir potansiyel arz etmektedir. Yeni dünya düzenine ayak uydurmamız gereken bugünlerde Endüstri 4.0’a özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Her şey bir fikirle başlıyor ve yenilik fikri tohumlarını ekmek için artık harekete geçmek, aksiyon almak gerekiyor" dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise doğru endüstri kanalları ile doğru yerde olunması gerektiğini belirterek, "Gaziantep sanayi alt yapısı ile ülkemizin ve bölgenin önemli itici güçleri arasında. Sanayi devrimi, akıllı üretim sistemleri teknoloji yol haritasına göre endüstri 4.0 farkındalığını hayata geçirmek için gerek üniversitemiz gerekse sanayicilerimiz birçok çalışmalarda artık yer almaya başlamıştır. Üniversite-sanayi işbirliği bu bağlamda daha da önemli bir duruma gelmektedir. Bugün bilişim ağırlıklı 4’üncü sanayi devrimi yaşanıyor. Türkiye bu devrimi kaçırmayacak, tam göbeğinde olacaktır. Bilişim ağırlıklı teknoloji üretimine ağırlık verilmesi gerekmektedir. Biz de Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bu değişime katkı koyacağız" şeklinde konuştu.

"Hedef Sanayimizi Geliştirmek’’

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken ise amacın böle ve ülke sanayisinin geliştirilmesi olduğunu ifade ederek, "Gaziantep sanayisi ihracatta ülkemizin ilk 5 şehirleri arasında yer alıyor. Gaziantep olarak, ülkemizin lokomotif şehirlerinden birisi olmanın önemli sorumlulukları var. Her anlamda üretimi, istihdamı ve arge faktörlerini güçlendirmemiz gerekiyor. Organize sanayimizde 950 firmamız var. Yenilikleri sanayimize katmak, iş gücümüzü arttırmak, üretim kapasitemizi yükseltmek için her zaman sanayicilerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

"El freni gibi yol gösterecek"

Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy ise Endüstri 4.0’ın kendilerine el feneri gibi yol göstereceğini kaydederek, "Sanayi geçmişine baktığımızda 18. yüzyılda buhar makinası kullanılmaya başlanmış, 100 yıl önce Henry Ford’un otomobil fabrikalarında seri üretime geçilmiş ve 20. yüzyılda IT ve bilgisayar kontrollü sistemlerin kullanılmasıyla üç devrim gerçekleşmiştir. Şimdi dünya Endüstri 4.0’a odaklanmış durumda. Endüstri 4.0 vizyonu, kendi kendini düzenleyebilen, otonom üretim sistemleri ve değer zincirindeki tüm adımlar arasında kapsamlı ağ iletişimi ile desteklenen bir çözüm yaklaşımı vaat ediyor. Bu sistem artan verimlilik, enerjide verimlilik, artan verimlilikle rekabet avantajı sağlayacaktır. Bu yenilikler devrim değil bence evrim niteliği taşımaktadır. Endüstri 4.0 geleceğimize adeta bir el feneri gibi yol gösterici olacaktır ve Türkiye Dünyada bu değişimin öncülerinden olacaktır" diye konuştu.

Programın sonunda ise konuşmacılara plaket takdim edildi.