Şahinbey Belediyesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi arasında, 2009 yılında başlatılan ve 5 bin 638 kişinin yararlandığı “Evlilik Okulu” projesinde işbirliği yapmak için protokol imzalandı.

Şahinbey Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Başkan Yardımcıları katıldı.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU: “İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, imzalanan protokolle, Şahinbey Belediyesinin başlattığı “Evlilik Okulu” projesine katılan kursiyerlere, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde görevli akademisyenler tarafından eğitim verileceğini söyledi. Şimdiye kadar 5 bin 638 kişinin “Evlilik Okulu”nda eğitim gördüğünü ifade eden Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu:“Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile yeni bir protokol imzaladık. Bizim devam eden “Evlilik Okulu“ projemize bundan sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi eğitim ve iletişim alanında destek verecek. Ben katkılarından dolayı Sayın Rektöre teşekkür ediyorum. İşbirliğimiz sadece bu alanda sınırlı kalmayacak. 4 bine yakın öğrencisi olan ve birçok branşta eğitim veren üniversitemizle daha sıkı bir işbirliği yapacağız. Belediye olarak, üniversitede eğitim alan öğrencileri tatbiki olarak hayata şimdiden hazırlanması noktasından hareketle öğrencilerimizin dinamizminden, bilgisinden, birikiminden faydalanarak toplumla üniversiteyi kaynaştırıcı bir unsur olmak istiyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor, yeni alanlarda işbirliği yaparak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

REKTÖR YILMAZ: “ÜNİVERSİTELER YEREL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise, üniversitelerin yerel yönetimlerle işbirliği yapması gerektiğini ifade ederek, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Şahinbey Belediyesi sınırları içerisinde hizmet veren bir üniversite. Çok genç ve dinamik bir üniversiteyiz. Biz üniversitelerin yerel yönetimlerle işbirliği yapması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda Sayın Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu öncülüğünde, önemli bir projede işbirliği yapmak için protokol imzalıyoruz. “Evlilik Okulu” projesini inşallah birlikte gerçekleştireceğiz. Bu aslında bir başlangıç ve bunu bütün topluma yayacak modeller geliştirmemiz lazım. Üniversiteler aslında toplumun içinde hayatın içinde olması gereken kurumlardır. Üniversiteler kapalı kapılar ardında eğitim veremez. Bu kapsamda biz bu iş birliğine “Evlilik Okulu” projesine çok inanıyoruz. Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyor protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İmzalanan protokolle, aileye bağlı iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması ve faydalı bireylerin yetişebilmesini amaçlayan “Evlilik Okulu” seminerlerinde, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim üyelerinin eğitim vereceği belirtildi.