GAGİAD Kadınlar Kurulu’nun geleneksel olarak düzenlediği Kitap Okuma Günü’nde her kitabı çok satanlar listesinde yer alan ünlü yazar Ahmet Ümit’i ağırladı.

Divan Otelde gerçekleşen öğle yemeği, Kadınlar Kurulu Başkanı Aylin Burnukara’nın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında kentimizin kültür elçisi Ahmet Ümit’in doğup büyüdüğü şehir Gaziantep’i hiçbir zaman unutmayarak bizlere vefa ve hemşerilik duygusunu nasıl yaşamamız gerektiğini öğrettiğinden bahseden Aylin Burnukara, organizasyonumuza verdiği gönüllü destekten dolayı teşekkür ederek, sözü Ahmet Ümit’e bıraktı.

Üyelerimizin yoğun ilgisiyle gerçekleşen söyleşi değerli yazar Ahmet Ümit’in içten sohbetiyle devam etti. Nasıl polisiye roman yazmaya karar verdiğini, dünya klasikleri pek çok kitabın içinde aslında gizemli bir hikâye barındırdığına dair bizlerden ve dünyadan örnekleri hikâyeleştirerek aktardı.

Tüm kitapları her dönem çok satanlar listesinde yer alan her bir eserinin, ana karakterleri, bu karakterlerin doğuş hikâyelerini ve baskıya hazır hale geliş süreçlerini keyifli bir dille misafirlerle paylaştı.

Organizasyonumuza hemşerilik duygusuyla katılan ve çevreye karşı hassasiyetini her zaman belirten Ahmet Ümit için GAGİAD Eğitim ve Çevre Fonu Bağış Sertifikası takdim edildi. Uluslar arası yiyecek içecek festivalinde kentimizin kültür elçisi olan Ahmet Ümit’e bir GAGİAD Kadınlar Kurulu Eseri olan ‘’Mutfakta Kim Var?’’ kitabı hediye edildi.

Son derece sıcak ve keyifli geçen yazar Ahmet Ümit’le Söyleşi organizasyonu üyelerimizin kitaplarını imzalatmaları ile son buldu.