Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Kadınlar Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti.

Her geçen gün daha da büyüyen Gaziantep’in alt yapı çalışmaları, göç, eğitim ve ekonomik sorunları ve bu konudaki çalışmaların görüşüldüğü ziyarette, kadın istihdamının önemi vurgulandı.

Kadınlar Kurulu Üyelerine Gaziantep ile ilgili, hayata geçen ya da geçecek olan projeler hakkında bilgi veren Fatma Şahin, ‘’GAGİAD Sivil Toplum Kuruluşları arasında önemli projelere imza atan güçlü bir dernektir. Şehrimiz ve insanımız için yürütülen her türlü projede bizler de üzerimize düşen ne ise yerine getirmeye hazırız’’ dedi.

Şahin’in göreve geldiği günden bu güne kadar çalışmalarını takdirle takip ettiklerini vurgulayan Kadınlar Kurulu Başkanı Aylin Burnukara, GAGİAD olarak başta kadın istihdamı olmak üzere eğitim,ekonomik ve sosyo-kültürel pek çok proje yürüttüklerini, yüzlerce kadına Girişimcilik Eğitimi Kursu düzenlediklerini söyledi. Burnukara, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e özellikle kadınların iş hayatında yer alabilmeleri için kursiyerlere iş kurabilecek imkanların sağlanabilmesi için daha fazla ne yapabiliriz şeklinde sorular yöneltti.

Bir çalıştay kurularak bu işe gönüllü olabilecek sivil toplum kuruluşlarının güçlerini birleştirerek, azimli ve başarılı olan adayların iş yerlerini açabilmeleri için, onlara destek vermeleri gerektiğini belirten Aylin Burnukara, girişimciler için sunulan imkanların son derece iyi olduğunu; ancak bu desteklerden bile faydalanmayacak pozisyonda olan kursiyerler için şartları daha da iyileştirmek adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.