Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından düzenlenen Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimini başarıyla tamamlayan 25 kursiyer, iş görüşmeleri yapmak için sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan’ın katılımıyla, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde gerçekleştirilen iş görüşmelerine, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler ve işveren firmaların temsilcileri katıldı.

Halı sektöründen çok sayıda firmanın yoğun ilgi gösterdiği ikili görüşmelerde, kursiyerler 3 ay süren eğitimleri boyunca aldıkları bilgileri anlatma ve yaptıkları bazı tasarımları tanıtma fırsatı buldular.

Yeni ve nitelikli desinatörlerin sektöre kazandırılmasını sağlamak amacıyla düzenli olarak Halı Desinatörlüğü Kursları açtıklarını ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan, kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin işe yerleştirilerek istihdamlarının sağlanması içinde sektörün önde gelen firmalarıyla iş görüşmeleri sağladıklarını söyledi.

Halı desen tasarımı ve uygulaması alanında insan kaynağı kapasitesini yükseltmek ve istihdam edilecek tasarımcıların yetiştirilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Kaplan, kursiyerlere eğitimleri süresince iş hayatında ihtiyaç duyabilecekleri tüm bilgilerin uzman eğitmenler tarafından uygulamalı olarak verildiğini açıkladı.

Eğitimlerini desinatörlük alanında tamamlayarak sertifikalarını alan genç kursiyerlerin iş bulmalarına da yardımcı olduklarını kaydeden Kaplan, ”Bizim burada zaten en büyük amacımız yetiştirdiğimiz nitelikli elemanlarımızı halı firmalarımızla bir araya getirerek, hem sektörün ihtiyacını karşılamak, hem de onların iş bulmalarına kolaylık sağlamak. Bundan sonraki süreç artık tamamen kursiyerlerimizin kendi ellerinde. Yeniliğe ve gelişime açık bir şekilde işlerine dört elle sarılırlarsa başarılı olmamaları için hiçbir neden yok. Yani kısacası bir desinatör kendisini işiyle bütünleştirmeli ve hayal dünyasını her zaman geniş tutmalı” dedi.

Gaziantep’in dünya halı sektöründe önemli bir yer tuttuğunu ve bu nedenle yetenekli desinatörlere her zaman ihtiyaç duyulduğunu aktaran Kaplan, “140 ülkeye halı ihracatının gerçekleştirildiği Gaziantep’te her geçen gün büyüyen ve kendini geliştiren halı sektörü Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerini yakalamasında lokomotif görevi üstlenecek” diye konuştu.

Kaplan, konuşmasının son bölümünde ise Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimleri kursunun yeni öğrencilerin alımıyla devam edeceğini de ifade etti.