Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği (GAPLASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kökoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette dernek hakkında bilgiler veren Kökoğlu, Gaziantep’in plastik ve kimya sektöründe çok önemli bir üretim merkezi olduğunu belirterek, "Derneğimizde 17 kurucu üyemiz bulunuyor. Üyelerimiz arasında sektöründe en büyük kapasiteye sahip firmaların temsilcileri mevcut. Sektörel kümelenmenin güzel bir örneği olan şehrimizde plastik sektörü dünyadaki üretimin ciddi bir bölümünü yapıyor" dedi.

Kökoğlu, plastik ve kimyanın kapasitesi, üretim ve ihracat gücü, sağladığı istihdam ve katma değer açısından Türkiye’de en önemli sektörler arasında yer aldığını kaydederek, hedeflerinin plastik ve kimyada çok daha fazla katma değeri olan ürünler üretmek olduğunu ifade etti.

Küreselleşen dünyada rekabetin giderek arttığına dikkat çeken Kökoğlu, "Bölgedeki tüm firmaları da kucaklayarak, onların sesini duyurmak ve dünya ile entegre hale getirmek istiyoruz. Üyelerimizin teknolojik olarak kendilerini yenilemelerine, gelişmelerine ön ayak olmak istiyoruz. Burayı dünyanın bilinen en büyük ve en önemli plastik merkezlerinden birisi haline getirme hedefimiz var" diye konuştu.

Ziyaret için teşekkür eden Vali Erdal Ata, derneğin kurulmasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Üretime ve istihdama yaptığınız katkılardan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz lazım. Türkiye’de üretilen ürünlerin ihraç fiyatının ortalama 1,5 dolar, Almanya’da 4,5 dolar olduğu söyleniyor. Kullandığımız cep telefonun 100 gram ağırlığı var ama fiyatı 1000 dolar. Bunda kullanılan cam, plastik ve metalin değeri 17 dolar olduğu söyleniyor. Yani 17 dolarlık bir hammaddeyle bin dolarlık bir değer yaratılıyor. Bunu da içindeki teknoloji ve yazılım oluşturuyor. Bizim hedefimiz de bunlar olmalı. Bunu da ancak eğitimle ve eğitimin kalitesini arttırarak sağlarız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarete, GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Selçuk Yıldırım ve Serkan Ünverdi’nin yanı sıra, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Doğan Ercan, Emre Nakıboğlu ve Salih Bilecen de katıldı.