Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri tarafından Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi.

GAÜN Kültür Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Bisiklet Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen bisiklet turuna çok sayıda öğrenci katıldı. Türk Bayraklarıyla süsledikleri bisikletlerle GAÜN 80. Yıl Öğrenci Kültür Merkezi önünden başlayan etkinlik Atatürk Anıtı önünde son buldu.

GAÜN Bisiklet Topluluğu Başkanı Mehmet Talaycı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Cumhuriyetimizin kurtuluşundan bugüne kadar yaşanan sürece farklı bir çerçeveden bakarak, olaylara farkındalık yaratmak amacıyla bisiklet turu düzenledik. Türkiye Cumhuriyeti parçalanamayacak ve bir bütün olarak kalacaktır. Son dönemlerde yaşanan Hakkari Yüksekova’daki şehit olaylarını, Karamandaki maden kazası ülkemiz açısından birçok şey göstermektedir. Umarım bu tür etkinliklerle insanlara bazı şeyleri fark ettirebiliriz” diyerek, bu tür etkinlikleri gelenekselleştirmek istiyoruz şeklinde konuştu.