Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gazi Muhtarpaşa Bulvarı Sağlıklaştırma Projesi kapsamında alt yapı yenileme çalışmaları başladı.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yaptığı açıklamada, çalışmaların içme suyunun en derin olduğu tahliye kısmında başladığını söyledi. Yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarının da sürdüğünü belirten Sönmezler, sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini vurguladı.

YAĞMUR SULARI İÇİN BORU DÖŞENİYOR

Kanalizasyon ve içme suyu borularının değiştirdiklerini dile getiren Sönmezler, şöyle konuştu:

“Burada bu havzada insanların pis sularını alacak kanalizasyon borularını döşüyoruz. İçme suyu borumuzda bizim burada mevcut borumuz öngerilmeli boru. Bu borular hem bizim için çok sağlıklı olmayan, arızası olduğu zaman yapımı çok zor olan bir boru. Biz o boruyu da bu vesileyle değiştirmiş olacağız. Yani çime suyu ile kanalizasyon borularını ayrı hatlara alacağız.”

Gaziantep’teki su sorununu en aza indirmek için alternatifler üretmeye çalıştıklarını ifade eden Sönmezler, bu çerçevede yağmur sularını da değerlendirmek için çalışmalar yaptıklarına dikkati çekti.

Sönmezler, yağmur sularında daha çok faydalanmak için yerin yaklaşık bin 500 metre altına yağmur suyu için boru döşediklerini kaydetti.