Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 1. Gaziantep Halkoyunları Paneli, Şehitkâmil Kongre ve Kültür merkezinde düzenlenen törenle başladı.

Gaziantep Halkoyunları Panelinin açılış törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer’in yanı sıra Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ile çok sayıda davetli katıldı.

Milli kültürümüzün en önemli öğeleri arasında yer alan halkoyunlarının gelişmesi ve desteklenmesi için gerekli çalışmaların ve düzenlemelerin içerisinde yer alacağını ifade eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yaşayan kültür unsurlarının gelecek nesillere intikal edilmesi ve doğru anlatılması için federasyonun çalışmalarını desteklediklerini belirtti. Erdoğan, okullarda halkoyunları eğitiminin verilebilmesi için federasyonun yürüttüğü çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde destekleyerek takip edeceklerini de sözlerine ekledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ülkemiz halkoyunları ve folklor açısından bakıldığında önemli bir laboratuar görünümündedir. Bugün üniversitelerimizin ilgili kürsülerinin yürüttüğü çalışmalar ülkemizde dört binin üzerinde oyun ile Türkiye’nin dünyada ki en zengin halkoyunları kültürüne sahip olduğunu göstermiştir. Kültürümüzü gelenekten geleceğe taşımak için ben ve milletvekili arkadaşlarım üzerimize düşenleri yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. Bizler bu kültürle iç içe yaşıyoruz. Her an çevremizde, etkinliklerimizde ve düğünlerimizde halkoyunlarımızın bütün figürlerini ve oyunlarını görmekteyiz.”

Kendisinin de eski bir folklor oyuncusu olduğunu ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer folklorun gelişmesi ve yaygınlaştırılması yönündeki bütün çalışmaların destekçisi ve takipçisi olacağını belirterek kendi çocuklarına da folkloru teşvik ettiğini sözlerine ekledi.

Belediyelerinin bu tür organizasyonlara sıcak baktığını ifade eden Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, halkoyunlarının gelişmesi ve desteklenmesi için üzerlerine düşenleri yapacaklarını belirtti.

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürkan Ozanoğlu, panelin düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür ettiklerini belirterek, halkoyunlarının ülke genelinde yayılmasında ve gençler arasında yaygınlaştırılması yönünde önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Gaziantep İl Temsilcisi Göktuğ Akdoğan ise, Gaziantep genelinde yürütülen çalışmaları aktardı. Yapılan açılış töreninin ardından katkılarından dolayı AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ve destek veren kurum ve kuruluşlara günün anısına birer plaket verildi. Folklorcular törene katılan protokol üyeleriyle günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Panelde Gaziantep Halkoyunları’nın bütün yönleriyle tartışılacağı ve yaşatılması yönünde yapılacak çalışmalar yanında yeni yol haritasının oluşturulması için görüşler alınacağı da açıklandı.