Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ata mesajında, "Tarih sahnesinde var olduğu günden beri, hürriyet ve bağımsızlığı en kutsal değer olarak kabul eden ve esaret altında yaşamaktansa, yok olmayı tercih eden yüce Türk milleti, Milli Mücadele’de vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tutarak şanlı mücadelesini sürdürmüş ve Cumhuriyet’i kurmuştur. Yüce Türk milletinin Milli Mücadelesi, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, inanç ve kararlılığının sembolü olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, bu destansı kahramanlığın mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında, tüm dünya, bir ulusun küllerinden yeniden doğuşuna tanıklık etmiştir. Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle biten Milli Mücadelemiz, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlanmış, aynı zamanda Cumhuriyet, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkının dünyaya ilanı olmuştur. Dünyanın en güzel coğrafyasında, çağdaş, hür ve medeni bir toplum olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet varlığı ve birliği inanç ve ülküsüyle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Anadolu’da başlatılan Kurtuluş Savaşı destanı, her Türk vatandaşının övünç kaynağı ve en öncelikli rehberi, Atatürk ilke ve inkılapları da bu yolun hiç sönmeyecek meşalesidir. Aziz vatanın şehit kanlarıyla çizilmiş sınırları, ay yıldızlı bayrağı, milli birlik ve beraberliği, her Türk ferdinin canından aziz bir emaneti olarak, dünya durdukça yaşayacaktır" dedi.

Ata, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşı’ndaki milli şuur ve bilinçle sarsılmaz inanç, birlik ve beraberlik ruhu ve engin sağduyulu yaklaşımları ile Büyük Önder’in gösterdiği yolda hiçbir zaman sapmadan, geleceğin aydınlık ve modern Türkiye’si için emin adımlarla ilerlemektedir. Atatürk’ün; ’Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ vecizesi, Cumhuriyetimizin ebediliğine olan sarsılmaz güven ve inancın bir ifadesidir. Atamızın, Türk gençliğine olan inanç ve güvenini belirten; ’Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir’ sözleriyle tarif ettiği çağdaşlık yolundaki kararlılık, mücadele ve azim gücü, çok kısa zamanda ülkemizi bugün dünyanın önde gelen güçlü sanayi, ticaret ve ekonomisine ulaştırmıştır. Sevgili gençlerimizin çağdaş ilim ve hür düşünce rehberliğinde Cumhuriyet’in anlam ve önemini çok iyi kavraması, her türlü bölücü ve yıkıcı niyet ve tehdide karşı uyanık olmaları, bu kutsal vatanın, aziz milletimizin ve şanlı bayrağımızın en büyük teminatı ve gücü olacaktır. Büyük Önder’in ebediyete uğurlanışının 76. yıl dönümünü, milletçe canımızdan aziz bildiğimiz şanlı bayrağımız ve kutsal vatanımız ve Cumhuriyetimize her zamankinden daha çok sahip çıkarak andığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi; rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun."