Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Avrupa Birliği Çevresel Gürültü Direktiğinin Uygulanması İçin Teknik Yardım” projesi kapsamında Gaziantep’in “Karayolları Gürültü” haritası çıkarılacak.

Haritanın hazırlanmasındaki detayların konuşulması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ev sahipliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İngiltere, İspanya ve Türk firma yetkililerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Şube Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, proje çerçevesinde 5 büyük şehir ile 10 pilot şehirde gerçekleştirilecek uygulamada kentlerin stratejik gürültü haritasının hazırlanacağını söylediler.

Pilot illerde bir tanesinin Gaziantep olduğunu anlatan yetkililer, gürültü ölçüm çalışmalarının, Abdulkadir Aksu Bulvarı, İpekyolu, Mezarlık Kavşağı, Tüfekçi Yusuf Bulvarı, Üniversite Bulvarı ve Çevik Kuvvet Kavşağı’na bağlı alan içerisindeki kısımda yapılmaya başladığını belirttiler.

Harita sonucunda çıkan veriler doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli bir eylem planı hazırlanacağını vurgulayan yetkililer, söz konusu bölümler üzerinde 2015 Aralık ayına kadar izleme ve derleme yapacaklarını dile getirdiler.

Yetkililer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak diğer belirlenen bölgelerin dışındaki nüfusun yoğun olduğu alanlarında gürültü haritasının hazırlanacağını ifade ettiler.