Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, “onurlu bir milletin sarsılmaz iradesini görüyoruz” diye yorumladığı Gaziantep Savunmasının, bir şehrin direnişi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Pamuk, Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde, 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, “Gaziantep’in Kurtuluşunu Anmak ve Anlamak” konulu paylaşımda bulundu. “Ya istiklal, ya ölüm sloganının soluklaşmış bir şeklidir Gaziantep Savunması” diye sözlerine başlayan Prof. Dr. Pamuk, Gaziantep savunmasında, bir şehrin direnişi yanında, onurlu bir milletin sarsılmaz iradesinin de görüldüğünü kaydetti. Şehirde yaşayan 7 yaşındaki Fedai Mehmet’ten 70 yaşındaki “Yahya Amca’ya kadar herkesin elindeki imkanlar doğrultusunda zengin, malı ile fakir, yüreğini koyarak yapabileceğinin en iyisini yapmaya çaba gösterdiğini anlatan Prof. Dr. Pamuk, şöyle devam etti: “İnanılmaz bir mücadeledir. Dünya şehir tarihine baktığımız zaman farklılıklar gösterir. Direnişin, azmin bir göstergesidir Antep. Antep işgal altındayken kendi derdini bırakarak İzmir’in işgalini protesto eden bir şehirdir."

Gaziantep Savunmasının başlangıcı, direniş sürecinde yaşananları ve dönemin önemli bilgilerini paylaşan Prof. Dr. Pamuk, Gaziantep’in tarihi ve coğrafi önemi ve özelliklerine değindi, öğrencilerin yaşadıkları kentin tarihine sahip çıkmalarını istedi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, paylaşımının sonunda Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’a Gaziantep’in el sanatlarından bakır işlemeli tabak takdim etti.

DİĞER PROGRAM

Bu arada, Gaziantep’in kurtuluşunun 93. yıldönümü Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen diğer etkinliklerle kutlandı. Özel Sanko İlkokulu öğrencilerinin kutlamaları, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Öğrencilerinin sahne aldığı drama ve solo Antep türkülerini seslendirdikleri etkinliklerde, 4. sınıf öğrencisi Mehmet Eren Demir, arkadaşlarına Antep Savunmasına ilişkin konuşma yaptı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin slayt eşliğinde Kurtuluş Oratoryosunu seslendirdikleri etkinlikleri, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Okul Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu ve veliler de izledi.